Startpagina
mobiele versiecomputer versie
RSS
Portfolio | Referenties

Marc de Hond - Wie bang is, krijgt ook klappenNa het succes van “Scherven Brengen Geluk” keert Marc de Hond dit seizoen terug in de Nederlandse theaters, met zijn nieuwe voorstelling: Wie bang is, krijgt ook klappen.
In zijn tweede theaterprogramma Wie Bang Is, Krijgt Ook Klappen legt Marc de Hond uit hoe het hem lukte zijn angsten te overwinnen en hoe het grote oorlogsgeheim van zijn opa daar een belangrijke rol in speelde.
Een inspirerend en optimistisch verhaal voor iedereen die bang is voor terroristische aanslagen, vluchtelingen, angstzaaiende politici, spinnen, slangen, wilde dieren, exotische ziektes, de dood, Prem Radhakishun of mannen in rolstoel. Marc de Hond legt uit waar angst vandaan komt, wat je er tegen kunt doen en hoe hij zelf zijn angsten weer terug wist te brengen tot de juiste proporties.Ik ben door Frontline Audio & Vision ingehuurd als 1e Inspiciënt en Technicus op deze tour.


Halloween FrightNights 2016 & 2017
Het populairste en spectaculairste evenement van Walibi Holland blijft toch wel de Halloween Fright Nights. In 2017 vond het evenement al weer voor de 17e keer plaats in Walibi Holland en Eddie de Clown vierde dit jaar zijn 11 jarig jubileum.Ik heb het lichtontwerp gemaakt voor de Halloween Fright Nights 2016 & 2017.

Nederlandse Reisopera - Ariadne auf Naxos
Ariadne auf Naxos is een tragikomische opera die een ‘voorstelling in een voorstelling’ bevat. Het verhaal speelt zich af in het huis van de steenrijke kunstverzamelaar Herr Reichmann waar koortsachtig een feestavond wordt voorbereid. Met een serieuze opera naar de mythe van Ariadne, een klucht in een burleske entourage, en een vuurwerk als finale. Wanneer door tijdnood op last van de gastheer opera en klucht in elkaar moeten worden geschoven - om de vuurwerkshow niet in gevaar te brengen - zijn de rapen gaar! We  zijn getuige van een vonkende botsing tussen ‘hoge’ en  ‘lage’ kunsten. En een schoolvoorbeeld van wie betaalt, bepaalt…

Regisseur Laurence Dale laat in de clash tussen serieuze opera en komedie niet opera als winnaar uit de bus komen. “Het is een uitwisseling tussen genres, culturen én mensen. Het effect van de muziek herijkt de onderlinge relaties.

Ik werd door de ReisOpera ingehuurd als 2e Lichttechnicus op deze tour.


Nederlandse Reisopera - Madame Butterfly


Na onder anderen La bohème en Tosca werd ook Puccini’s vijfde opera Madama Butterfly een groot succes.

Het verhaal is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.
Het zestienjarige Japanse meisje Cio-Cio San, bijgenaamd Butterfly, trouwt met de Amerikaanse marineofficier Pinkerton en schenkt hem een kind. Wanneer hij weer naar zee gaat blijft Cio-Cio San achter, hopend op de terugkeer van haar Amerikaan. Ze ontwikkelt zich van een naïef meisje tot een moedige vrouw. Na een aantal jaren verschijnt haar man opnieuw. Hij is in gezelschap van zijn Amerikaanse vrouw. Zij blijken alleen te zijn gekomen om het kind op te halen. Om niet te hoeven leven in schande, doodt Butterfly zichzelf.

Ik werd door de ReisOpera ingehuurd als 2e Lichttechnicus op deze tour.


Marc de Hond - Scherven brengen geluk
In zijn theatershow ‘Scherven brengen geluk’ vertelt Marc hoe het grootste drama in zijn leven hem uiteindelijk ook veel moois opleverde. Nadat hij in 2013 door Howard Komproe werd ontdekt in Toomler vroeg deze hem voor ‘De LULverhalen’ en oogstte hij hiermee lovende kritieken. ‘Scherven brengen geluk’ is zijn eerste soloprogramma. In welk hokje dat precies te plaatsen is, kan Marc nog niet zeggen, maar stand-up comedy zal het in ieder geval niet worden. Of er moet een wondertje gebeuren…

Het nieuwe leven van een optimist, een inspirerend verhaal over kracht, acceptatie en optimisme.

Ik werd door Frontline Audio & Vision ingehuurd als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus op deze tour.


LeineRoebana - Smell of BlissIn "Smell of Bliss" gaat violiste Liza Ferschtman de confrontatie aan met de dansers van LeineRoebana. Een samenspel waarin de dans Ferschtman dwingt een nieuwe balans te vinden tussen de intensiteit van haar vioolspel, haar fysieke aanwezigheid en de stilte die de dans oproept. Naast ijkpunten uit de westerse canon (Bach, Bartok) voor viool speelt Ferschtman een stuk van de Indonesische componist Iwan Gunawan (Ghost Track).

Liza Ferschtman, winnares van de Nederlandse Muziekprijs, is één van de meest gevraagde violisten van Nederland. Waar LeineRoebana op choreografiegebied een scherp gearticuleerde danstaal heeft ontwikkeld, heeft Ferschtman een uniek geluid die gevoed is door haar Russische ouders en het Westen waar ze opgroeide.

Ik werd voor deze productie ingehuurd als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus.Ernst Daniël & Coosje Smid - Voor ElkaarDeze nieuwe voorstelling "VOOR ELKAAR" van Ernst Daniël Smid en zijn dochter Coosje gaat over vaders en dochters. Met mooie songs en verhalen voor jong en oud, met medewerking van combo Henk Ruiter.

Wat is dat toch? Wat hebben vaders en dochters toch met elkaar?
Coosje Smid gaat samen met haar vader Ernst Daniël Smid langs de Nederlandse theaters met hun eigen voorstelling “Voor Elkaar”. Ze gaan op zoek naar elkaar. Vader vindt het tijd om zich eens wat meer te verdiepen in zijn dochter… tja, dan vraag je erom. Ze zijn het over veel dingen niet eens met elkaar en hun smaken verschillen enorm, maar over een ding zijn ze het eens…ze houden van elkaar. En door dik en dun willen ze er zijn VOOR ELKAAR.

Ik werd door Frontline Audio & Vision ingehuurd om deze productie te voorzien van licht en decor.
Vervolgens heb ik als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus de opstart v.d. tour gedaan.LeineRoebana - Ghost TrackLeineRoebana brengt moderne, verrassende dans van hoog niveau, waarbij livemuziek een prominente rol speelt.
‘Ghost Track’ is een bijzondere ontmoeting van Europese en Aziatische dans en muziek. Musici en dansers uit Indonesië worden samengebracht met westerse tegenvoeters. De Indonesische componist Iwan Gunawan mixt voor zijn gamelan ensemble Kyai Fatahillah traditionele klanken met afwijkende instrumenten, elektronica en muzieksoorten als jazz en ambient.

Ik word voor deze productie ingehuurd als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus.


Ibrahim Quraishi - 5 Streams
Dit was al weer het 6e jaar dat het Singapore Night Festival gehouden werd.
Het Night Festival is het grootste en meest ambitieuze event dat jaarlijks door het Nationaal Museum wordt georganiseerd. Op het festival wordt een breed scala aan kunst en lichtinstallaties vertoond.
Ik werd door kunstenaar Ibrahim Quraishi ingehuurd om zijn interactieve installatie "5 Streams" en de tuin van het Nationaal Museum van een lichtontwerp te voorzien.  
Ibrahim Quraishi is een kunstenaar die met verschillende media werkt, zoals fotografie, film, video-installaties, dans en theater.
Tevens was kunstenaar Waleed Breidi uitgenodigd om zijn interactieve installatie op dezelfde plek te vertonen.

Ik werd voor deze productie ingehuurd als Lichtontwerper / Operator.LeineRoebana - Snow in June
"Snow in June", de choreografie van LeineRoebana op Tan Dun’s gelijknamige compositie, speelde succesvol tijdens de Amsterdamse Cello Biënnale 2012.
Speciaal voor het Chassé Theater in Breda werd "Snow in June" aangevuld met andere choreografieën en muziek.
De Chinees-Amerikaanse componist Tan Dun is o.a. bekend van de filmmuziek die hij maakte voor Crouching Tiger, Hidden Dragon en Hero, waarvoor hij een Grammy en een Oscar won.

Ik werd voor deze productie ingehuurd als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus.
LeineRoebana - Next
Na de grote zalen te hebben bespeeld keert LeineRoebana terug naar de kleine zaal. Choreografen Andrea Leine en Harijono Roebana zoeken letterlijk en figuurlijk de intimiteit op in Next; een onstuimige combinatie van dans en livemuziek van zanger en componist Matthias Kadar. In Next dansen o.a. Heather Ware, Tim Persent, Uri Eugenio, Reut Gez-Wang en Erik Bos.

Ik werd voor deze productie ingehuurd als 1e Inspiciënt / Lichttechnicus.

Emio Greco|PC - (purgatorio) POPOPERA
In (purgatorio) POPOPERA injecteert componist Michael Gordon het typische EG|PC-onderzoek naar de relatie tussen dans en muziek met bouwstenen uit de rockmuziek. Zes dansers gaan aan de slag met zwartglimmende elektrische gitaren. Een kruis? Een derde arm? Een bult van leed? Dansers muteren in instrumenten.

Ik werd voor deze producties ingehuurd als Licht-Technicus / Operator.


Emio Greco|PC - HELLIn HELL graaft EG|PC diep in de verschillende lagen van de dans.

In het creatieve proces worden de bestaande connotaties en associaties van het thema hell opengebroken, afgebroken en vervolgens in een nieuwe betekenis weer opgebouwd. Greco en Scholten vinden inspiratie in de beeldende kunsten, muziek en literatuur, meer specifiek in Dante’s Inferno en het allegro con brio uit Beethoven’s Vijfde.

Ik werd voor deze producties ingehuurd als Licht-Technicus / Operator.

Delen opDelen op TwitterDelen op FacebookDelen op LinkedInDelen op Google+E-mail
©2019 Webdesign Marco TibbenRedactie
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.